fredag 20. mai 2016

Nordlandslefse




Denne oppskriften fant vi på nettet en eller annen plass å jeg husker dessverre ikke hvor.
Men....den er vannvittig god både for små og stor. Men er du en av dem som teller kalorier, så anbefaler jeg å finne en annen oppskrift ;)

4 egg
300 g smeltet smør
6 dl sukker
3 dl smeltet sirup (2 dl duger også)
6 dl kulturmelk
3 ts kardemomme
2 ts natron
2 ts hornsalt
2 ts bakepulver
1 1/2 kg hvetemel.

Ha eggene i en bolle og visp den lett sammen.
Smelt smør og sirup og bland dette med melk. Hell smør og melkeblandingen sammen med eggene.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. 
La deigen stå kaldt natten over eller minimum 1-2 timer i kjøleskapet. 
Dette gjør deigen veldig mye enklere å kjevle ut til runde lefser. 

Kjevle ut lefsene med mel å stek dem på svak varme på en steketakke.

Smøres med smør, kanel og sukker.

Disse lefsene kan fryses! Legg ett lag med matpapir mellom hver lefse og legg dem i en bærepose eller lignende. 
Skulle du få ett overraskende besøk så passer disse veldig bra da dem tiner på bare noen få minutter.

Vi lager lefser med omkrets på ca 25cm. Det gir oss 14 deilige nordlandslefser.

Lykke til :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar